woensdag 20 april 2016

Zijn Heiligheid en wij....

Dag lieve lezers,

Ongeveer een maand geleden zijn mijn man en ik begonnen met een Bijbelstudie. Tot zo'n half jaar geleden had ik (nog) niet de moed om zelf weer uit het Woord te lezen. Maar nu zijn we dan toch aan het lezen geslagen. Onze uitdaging is om in één jaar de hele bijbel door te gaan. Het is tot dusver een ware ontdekkingstocht. We lezen elke dag drie Bijbelgedeelten uit zowel het oude en nieuwe testament. Dit alles gaat vergezeld met een praktische uitleg.

Op dit moment zijn we aangekomen in Deuteronomium. Pff, wat een boek. Vandaag was ik toch wel geschrokken. Mijn Godsbeeld werd behoorlijk aan het wankelen gebracht. Wat een heftige taal wordt hierin geschreven. De straffen die door God worden voorgelegd aan de Israëlieten als ze niet gehoorzamen zijn werkelijk angstaanjagend. Ik met mijn achtergrond schiet direct in de kramp en word eigenlijk boos op God. Waarom God? Vraag ik me dan af. Waarom moet dat nou zo heftig?

Het heeft me dan ook echt even van mijn stuk gebracht. De heiligheid van God en de zondigheid van de mens zijn werkelijk enorm uiteenlopend. Ergens maakt het me heel verdrietig. Ik weet dat God er alles aan heeft gedaan door Zijn zoon Jezus Christus te geven. Maar al die mensen in onwetendheid, of misschien is dat niet het juist woord; ze weten het wel maar willen het niet weten....

Vroeg of laat komen we er allemaal achter dat er wel degelijk een God bestaat. Een Heilige God, die de zonde heel ernstig neemt en verafschuwt. Hij heeft de zondaar lief, en onze hoop is in Christus maar ik moet niet denken aan de toorn van God die nog op hen rust die niet in Christus zijn.
God is liefde maar God is ook rechtvaardig en misschien is het goed om dat af en toe diep tot ons door te laten dringen. Om ons geweten aan te laten scherpen door Zijn Heiligheid. Het zal onze dankbaarheid voor de Heer Jezus alleen maar doen toenemen. Dit heeft het voor mij in ieder geval wel gedaan...


2 opmerkingen:

  1. Bedankt voor uw schrijven van dit artikel. Zijnd een christen, is dat onze eerste realisatie.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Beste Kamran, bedankt voor je reactie :-) De Heer onze God is een goed werk in ons begonnen en zal dat ook afmaken.

    BeantwoordenVerwijderen

Ik hoor graag je reactie!