Over mij

Dag lieve lezer,

Wat fijn dat je op mijn blog komt kijken. Je bent hier niet voor niks terecht gekomen. Ik geloof dat God de Heer je wil bemoedigen. Ik ben deze blog begonnen omdat ik het van God op mijn hart kreeg om in kwetsbaarheid mijn leven te delen. Hij heeft Zijn kwetsbaarheid getoond aan het kruis, ik wil graag voor Hem hetzelfde doen. Mij kwetsbaar open stellen voor de ander, met Jezus voor ogen. Ik gun één ieder de wonderlijke nabijheid van Hem, Hij is werkelijk een Geneesheer en met Hem aan je zijde krijgt het leven weer glans. Niet alles zal in één keer over rozen gaan, problemen blijven bestaan maar Hij draagt je. Dag aan dag.

Wie ben ik?
Ik ben Regina, 31 jaar oud en gelukkig getrouwd met Bart. Samen hebben we drie prachtige kinderen gekregen: Emmanuel (5 jr), Raphaelle (3 jr) & Jolisa (2 jr). Ik heb het voorrecht om fulltime thuis voor de kinderen te kunnen zorgen. Ik zie het als een roeping van God en strek me er naar uit om met Zijn hulp onze kinderen op Zijn pad te leiden en hierbij een venster te zijn van Zijn liefde voor hen.

Angst- en dwangstoornis
Wat is dat eigenlijk? Zeker, als je er zelf mee te kampen hebt, is dit niet een lastige vraag. Voor een buitenstaander wellicht wel. Het is nogal moeilijk te zien vanaf de buitenkant. Deze stoornis speelt zich af achter gesloten deuren. Het gaat hier om de deuren van je lichaam en je verstand. In je hoofd speelt zich een groot drama af wat zich verplaatst naar je lijf. Deze strijd is slechts innerlijk voelbaar en zeer vermoeiend. Je voelt je opgesloten in je eigen gedachten. Ze stoppen niet en gaan maar door. Je probeert van alles om jezelf gerust te stellen, de zogenoemde dwanghandelingen/gedachten. Enige tijd kan dit verlichting geven maar al snel begint de cyclus van angst weer van voor af aan. Het loslaten wil maar niet lukken.

In mijn blogs wil ik jou als lezer meenemen in deze onzichtbare ziekte. Ik wil je laten delen in de strijd die je voert als je last hebt van een angst- en dwangstoornis. De taboe die er op heerst wil ik graag doorbreken. Ik wil het bespreekbaar maken en een stem geven aan al die mensen die er eenzaam aan lijden. Breng de strijd in het licht. Gedeelde smart is nog altijd halve smart. Een mens is bedoeld om samen te zijn, ook in deze pijn.

Hooggevoeligheid
Hooggevoeligheid is een term die de afgelopen jaren steeds bekender aan het worden is. Voor mij was het werkelijk een openbaring om te ontdekken wat zoal de eigenschappen zijn van een hoogsensitief persoon. Ik vond hierin veel herkenning. Bepaalde eigenschappen van mezelf kon ik vaak niet plaatsen. Zeker in vergelijking met andere mensen vond ik mezelf nogal eens afwijken van het gemiddelde. Met name in het omgaan met mijn emoties en hoe ik de contacten ervoer met andere mensen. Ook hierin wil ik graag een brug slaan. Ik hoop in mijn blogs te kunnen weergeven hoe mooi en hoe moeilijk deze eigenschap kan zijn. Vaak heb ik gezocht naar verhalen van andere HSP'ers (Highly Sensitive Person) om zo te achterhalen hoe zij met deze eigenschap omgingen. Soms is het heel moeilijk om je grenzen af te bakenen, zeker als deze vaak zo overdreven overkomen op een ander. De drang om aansluiting te vinden net als ieder ander is zeker voor een hoogsensitief persoon belangrijk. Maar juist omdat ze zo anders zijn is die aansluiting vaak lastig te vinden. Ik deel hierin mijn verhaal en bid dat het jou als lezer (h)erkenning mag geven als je hier ook mee worstelt.


Gods Regen van Zegen toegewenst,

Lieve groet,

Regina

2 opmerkingen:

 1. Regina hoe kan ik contact met u krijgen, via e-mail ?
  Hartelijke groet, Herman Robbertz

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beste Herman, dat kan inderdaad via e-mail: r.doretta@gmail.com

   Verwijderen

Ik hoor graag je reactie!