vrijdag 15 november 2013

What to do?

Dag lieve Bloggers,

Het mag misschien uit de lucht komen vallen maar sinds ik gezegd heb om een reeks te gaan plaatsen over wat angst- en dwang nou eigenlijk is, begin ik erover te twijfelen....
Eigenlijk weet ik niet of ik al die toestanden en negatieve herinneringen wel weer wil oprakelen.
Diep van binnen wil ik liever de positieve kanten van het leven benadrukken en proberen voorwaarts te gaan. Het verleden achter me te laten. Toch is er ook een deel van mij wat graag mensen wil ondersteunen en bemoedigen en mijn kennis in deze te delen. En te laten weten dat de strijd zwaar is en dat je niet de enige bent. Toch kan ik ook zeggen dat er licht aan het eind van de horizon schijnt en je er uit kunt komen!
En wil ik dit veel liever benadrukken dan de diepe dalen.

Zo vreemd hoe ik soms in een keer van gedachten kan veranderen als ik denk één of andere richting van God moet inslaan. Ik heb lang het idee gehad dat de Heer me hierin wil gebruiken, dat Hij het negatieve ten goede wil keren. En voor mij werkt dat niet op deze manier. Door al die duisternis weer naar boven te halen. Ik wil juist vooruit! Daarom wil ik bij jullie in de groep gooien: wat zou ik wel kunnen doen? Waar is ook behoefte aan? Ik ben heel benieuwd naar jullie reactie!

Lieve groet,

Regina

3 opmerkingen:

  1. Haal adem. Neem je tijd. Rustig. Denk, overweeg. Wacht. Doseer. Schrijf eerst voor je publiceert. Voor jezelf dus. Wacht. Laat iemand meelezen. Overleg. Bid. Blijven ademen. Jij blijft de baas, altijd. Van wat je weg wil geven. Van wat je open wilt zetten. Een raam, een deur, een kier, een woord.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja, wat Anton zegt is waar: jij blijft de baas van wat je weg wilt geven! Laat het bloggen geen last voor je worden!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. En alweer herkenning, net als je vragen... Ik geef mijn reactie wat uitgebreider in een mail naar je terug;)

    BeantwoordenVerwijderen

Ik hoor graag je reactie!