donderdag 6 juni 2013

Gebed om vrede

Oh Heer. Wat kan ik zeggen. Hier ben ik weer. Wat is het roerig geweest in mijn binnenste én wat heb ik me tegen U verzet. Hoe sterk was de drang om U te verlaten. Het maakte me intens verdrietig. Waarom moest ik zulke lelijke dingen over U denken? Het maakt me zo bang. Het verlamt me. Waarom stopt het niet Heer? Ik schreeuw om hulp, de hele dag door. Hoort U mij wel?

Ja, U hoort mij.... Alleen ik ben zo druk in mijn gedachten, dat ik U niet kan verstaan. U zou mij nooit dwingen of overschreeuwen. Nee, Uw stem is zacht. Oh Heer. Ik vertrouw mijzelf niet. Wat als ik het voorgoed bij U verbruid? Wat als mijn gedachten en gevoelens mij overnemen en zich compleet tegen U richten? Oh, Vader de angst daarvoor is zo groot. Was er maar niet zoiets als de zonde tegen de heilige geest. Vader, ik kan hier zo moeilijk mee omgaan. Ik vind het zo naar. Maar U bent goed én heeft ons een vrije keus gegeven. We mogen uw liefde accepteren.

Heer Jezus, ik accepteer uw offer! Vertel mij alstublieft dat U mij nooit loslaat. Zelfs als ik U zou loslaten. Vader ik zoek Uw veiligheid. Net als een kind wat smacht naar grenzen, verken ik deze bij U. Mensen hebben het altijd laten afweten Vader. Doet U dit alstublieft niet. Zelfs als ik verschrikkelijk lelijk tegen U doe én de heilige geest laster. Wilt U dan nog van mij houden? Wilt U mij dan nog vast houden? Vader hier zoek ik naar....

Ik zoek Uw vertrouwen. Genees mij Heer. Ik kan niet zonder U!

3 opmerkingen:

 1. Goedemorgen,
  Wat een hartekreet, vrouwtje. Ik hoop oprecht, dat je er achter zult komen, dat God je hart ziet Dat door al onze fouten en missers, onze gedachten die vaak niet eens echt de onze zijn, ziet hoe ons hart smacht naar Hem. Smacht om het goede te doen.
  God is zo een geweldige God, machtig onvoorwaardelijk liefhebbend. Ik kan nog meer schrijven maar hoop dat je wilt beseffen, dat God een God is, die jou nooit los zal laten, je hart ziet en er altijd voor je is.
  Liefs
  Wil

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel lieve Wil! Vindt het altijd fijn om een reactie van je te ontvangen.
   Doet me goed! Liefs, Regina

   Verwijderen
 2. Jezus zegt: "komt allen tot Mij die vermoeid en belast zijt"
  Ook als je moe ben van het zondigen, juist dan. beetje cliché misschien, maar wel zuivere waarheid. Vlucht maar naar Hem elke keer weer! Hij zál rust geven!

  BeantwoordenVerwijderen

Ik hoor graag je reactie!