woensdag 10 april 2013

Bevestiging


Lieve Bloggers,
Ik had vandaag behoefte aan bevestiging. Bevestiging van God, welteverstaan. Tot nog toe heb ik jullie niet verteld waar mijn angst- en dwangklachten over gaan. Ik denk dat het tijd is om dat te vertellen. Ik ben enorm bang om God kwijt te raken. Al jaren voordat ik God echt leerde kennen worstelde ik met angst- en dwangklachten. Ik kwam hier zelf niet uit. Met ups and downs worstelde ik door. Totdat God mij riep en Zijn waarheid alles duidelijk maakte voor mij. Ik was zo blij én zo opgelucht en Hem zo enorm dankbaar. Die universele waarheid waar ik naar op zoek was, had ik gevonden. Ik kon nu alles toetsen aan Zijn woord.  Wat heb ik er van genoten..


 Totdat ik in de bijbel las over de zonde tegen de heilige geest. Op de één of andere manier manifesteren mijn dwanggedachten zich altijd in hetgeen waar ik het meest bang voor ben om kwijt te raken. Dingen die ik absoluut niet wou denken over Jezus of de Heilige Geest, circuleerden constant in mijn hoofd rond. Ik werd er helemaal panisch van. Ik wist immers dat God ons door en door kent. Op een gegeven moment begon mijn gevoel deze gedachten te bevestigen. Toen sloeg de angst me echt om het hart. Ik dacht dat ik God kwijt was en voor eeuwig verloren zou zijn. Die afwijzing werd me echt te veel.

 't Is en was een afwijzing die ik mezelf heb opgelegd. Een afwijzing waar ik keer op keer weer in tuimel. Ik weet dat ik Zijn kind ben. Ik ben als kleine baby al gedoopt en heb me later als volwassene weer laten dopen. Ik heb volmondig 'Ja' gezegd tegen Jezus z'n offer. Eenmaal Zijn kind, altijd Zijn kind. Dit staat zelfs in de bijbel: 'Wij weten, dat éénieder die uit God geboren is, niet zondigt, want Hij die uit geboren werd, bewaard hem en de boze heeft geen vat op hem.' én 'Eenieder die uit God geboren is, doet geen zonde; want het zaad Gods blijft in hem en hij kan niet zondigen, want hij is uit God geboren. Toch willen zelfs deze bijbelteksten niet altijd landen. Zeker niet toen het zo slecht met me ging. Mijn gevoel had het compleet over genomen van mijn ratio. De aandoening angst- en dwangstoornis wordt ook de 'gevoelsziekte' genoemd. Ik denk dat dit een goede benaming is, ééntje die de spijker op de kop slaat. 

Terugkerende naar mijn bevestiging; ik bad God vanmorgen om bevestiging. En hij voorziet. Hij voorziet op allerlei verschillende manieren. Vaak ga ik naar de website van stichting epafras, hier staan zulke mooie teksten op. Ze wisselen steeds. Deze die boven aan dit blog prijkt, had ik nog niet eerder gezien. En het bijzondere is dat deze zo van toepassing is op mij. Ik voel me inderdaad te kort schieten richting God. Vaak denk ik, wat moet Hij toch met iemand die zulke rare gedachten over Hem heeft? Zodra ik het niet meer goed genoeg voor Hem kan doen ben ik bang dat Hij me aan de kant schuift. Hij doet dit alleen niet. Ik vergelijk Hem teveel met mensen. Lande dit nou maar eens diep in mijn hart....Ik weet dat God hier mee bezig is en ik vind het zo enorm fijn dat Hij tegen mij zegt: 'Maar Ik wil heel dicht bij je zijn. Ik heb je lief!'

Mijn hart verblijd zich dan in een moment van vreugde. En ik probeer het zo lang mogelijk vast te houden. Dankuwel Vader voor Uw goedheid. Ik bid dat deze tekst één ieder die dit leest tot Zegen mag zijn. 

Amen.

6 opmerkingen:

 1. Gezegende kaartjes he? Be blessed! He loves you 4ever!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je echt gezegende kaartjes. Heb er veel steun aan :-) Sowieso aan de hele website.
   Dankjewel. He is amazing!

   Verwijderen
 2. Hoi Regina,
  Ik was nog niet eerder op die site geweest en heb het vast gezet. Ga me daar meer in verdiepen.
  Ziet er goed uit.
  Wat heerlijk dat je die bevestiging kreeg.
  God is zo goed
  Liefdevolle groeten
  Wil

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. He Wil,

   Zou ik zeker doen! De toespraken die zijn opgenomen zijn ook echt heel mooi. Ze vertellen heel veel over het Vaderhart van God. Echt prachtig!
   Ja, enorm fijn. Onze God is goed!

   Lieve groet,
   Regina

   Verwijderen
 3. Innerlijk kan het stormen. Emotioneel kan ik totaal de weg kwijtraken. Maar Hij blijft de stabiele factor in mijn leven. Het een wonder dat Jezus Christus Altijd Dezelfde is. Daarom probeer ik mijn gevoelens telkens te toetsen aan Zijn Woord en mijn angsten in Zijn handen te leggen. Lieve groet.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Aritha,

   Ja, innerlijk stormen, kan het zeker. Af en toe denk ik dat als je kijkt naar het verhaal van Petrus en Jezus die op het water loopt, dat je daar een parallel in kunt leggen met ons gevoelsleven. Af en toe kunnen emoties aanvoelen als heuse stormen. Gelukkig hangt het ook niet van ons af :-) Hij blijft trouw en is altijd dezelfde. Dankjewel voor je reactie.

   Lieve groet,
   Regina

   Verwijderen

Ik hoor graag je reactie!