vrijdag 29 juli 2016

Af en toe

Zo af en toe ben ik murw geslagen door alle tegenstrijdigheden in dit leven. Ik verlang naar de Hemelse werkelijkheid maar die is hier nog niet te vinden. Slechts in enkele aangezichten of in ogenblikken van intense vreugde. Alles draait om vergeven en het recht opgeven in hoe je eigenlijk behandeld zou willen worden. Misschien zelfs wel, behandeld zou moeten worden. Ondertussen kan ik te kust en te keur op de grote vergelijkingssite genaamd Facebook. Waar ik alle weelde kan vinden in andermans leven wat bij mij nog ontbreekt. Heel vaak stel ik mezelf dan de harde reprimande: je moet beter je best doen. Houd nou eens vol om een gezond eetpatroon vast te houden. Haak niet na de eerste beste chocoladebal af. Ik word er soms zo moe van. Hoe vaak heb ik mezelf al niet ten doel gesteld om structureel stille tijd met God te houden. Of om mezelf piano te leren spelen. Och, de voornemens zijn legio en de resultaten ervan nul. Dan denk ik wel eens, wat voor zin heeft het. Ik ben als een jojo, heen en weer schommelend op de golven van mijn verlepte wilskracht. Kon ik toch maar eens iets vasthouden. Ernaar verlangen, het grijpen en vermeerderen. Dat is mij niet weggelegd.

Toch blijf ik walgen van mijn vast gekleefde zwemband en mijn immer vermoeide lichaam. Ik zoek naar antwoorden en probeer van alles. Soms zelfs met een vasthoudend vermogen van een maand. Om daarna al snel weer naar beneden te kelderen als de motivatie even ontbreekt.

Tsja, geen opbeurend verhaal dit keer. Misschien ook niet heel vaak geplaatst komend vanaf mijn schrijvershand. Toch voel ik de intense drang om het te delen. Heel misschien, stiekem hopend op de gouden tip die ervoor zorgt dat ik een blijvende verandering in gang kan zetten...........

2 opmerkingen:

 1. Lieve Regina,
  je schrijft; Heel vaak stel ik mezelf dan de harde reprimande:.....
  Maar wie stelt jou eigenlijk die reprimande, verdien jij die?
  Ik heb helaas geen gouden tip voor je,maar hoop dat bovenstaande vraag je terugbrengt bij wat voor jou echt belangrijk is.

  liefs Marjan

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Lieve Marjan,

   Bedankt voor je reactie. Ik vind het heel leuk om via deze weg een berichtje van je te ontvangen. Dankjewel voor je eerlijke vraag... die zet me wel even stil :-)

   Veel liefs,
   Regina

   Verwijderen

Ik hoor graag je reactie!