woensdag 17 april 2013

Veelzijdig

Dag lieve Bloggers,

Zoals jullie wellicht weten ben ik fulltime mama. Af en toe peins ik in mijn gedachten over een mogelijke manier om een bijverdienste te verzorgen door iets voor mezelf te beginnen. Iets wat ik kan combineren met het moederschap zonder dat Emmanuel daarvoor structureel naar de crèche hoeft. Tegenwoordig is het financieel gezien zowaar onmogelijk om van één salaris rond te komen. Wij hebben het voorrecht dat dit lukt. Toch is het geen vetpot. Een klein extraatje zou wel erg fijn zijn. Ook om zodoende af en toe leuke dingen te kunnen doen. Maar, de grote hamvraag is, wat zou dit dan moeten zijn?

Lange tijd heb ik gedacht dat ik me gewoon op één doel zou moeten focussen en daar dan volledig voor gaan. Oh, ik heb dit meerdere malen geprobeerd. Bijvoorbeeld met zingen én daarna ook met schrijven. Dit wil maar niet lukken. Gisterochtend stond ik onder de douche en bedacht ik me ineens dat ik eigenlijk gewoon niet zo ben. Ik ben niet zo'n persoon die zich compleet kan focussen op één doel om daar vervolgens in te excelleren. Nee, eigenlijk houd ik heel erg van diversiteit en afwisseling. Eigenlijk vind het ik het heel erg leuk om van alles een beetje te doen. Haha, nu ik dit zo schrijf, moet ik er zowaar om lachen. 't Klinkt zo onvolwassen. Zo ondoordacht. Ach, ik denk dat ik het maar gewoon moet accepteren. Waarom zou ik mezelf verplichten om me ergens op te focussen om daar dan zodoende beter, of wellicht de beste in te worden? Nee, die drang heb ik niet. Althans niet meer.

Mijn studie Management, Economie en Recht valt in één keer ook in een ander perspectief. Af en toe vroeg ik me af waarom ik daar toch voor had gekozen? Tja, in 2004 ben ik daar mee begonnen. Toen zag mijn leven er compleet anders uit en leefde ik vooral voor de bevestiging van anderen, of beter gezegd voor de bevestiging van de wereld. Terwijl ik destijds diep van binnen ook al wel wist dat ik stiekem heel graag wel een toneelopleiding zou willen volgen. De combinatie van toneelspelen, zingen en mijn zelfexpressie daarin kwijt kunnen, leek me heerlijk! Maar nee, ik ging voor de carrière, want dat was verstandig. Toch kon ik dus gister zelfs in deze studiekeuze al wel een glimp van mijn persoonlijkheid zien doorschijnen.  't Was de combinatie van die drie aspecten in de studie welke me triggerde.

Vooralsnog zit ik te overwegen om lezingen te houden over angst- en dwangklachten om daarbij ook toepassende songs te zingen. Dus niet volledig gaan voor een freelance job als ceremoniezangeres. Het schrijven kan ik hierin ook mooi verwerken, zowel in het voorbereiden van een lezing, als wel in het maken van eigen songs.  Ik ga dus toch ook niet volledig voor het schrijven van een boek. Zelfs mijn aspiraties om me volledig te richten op een eigen bedrijfje als styliste laat ik varen. Nee, dit mag wat mij betreft ook een onderdeel zijn van de week, maar hoeft voor mij niet de hoofdmoot te voeren. Stel ik zou, één keer in de week bruidsmake-up mogen verzorgen, dan vind ik dat al heel erg leuk en misschien ook wel genoeg :-).

Hoe ik dit precies in een format ga gieten, weet ik nog niet. Ik denk dat ik in ieder geval niet één doel hoef te koesteren en zou ik dat al wel moeten, dan is dat doel dat ik deze verschillende aspiraties wil verwezenlijken ;-). Tips zijn altijd welkom overigens! Ik sta voor veel suggesties open op het gebied van het vinden van een leuke bijbaan. Ben benieuwd wat jullie er van vinden....

Lieve groet,

Regina

6 opmerkingen:

 1. hoi lieve schat!

  dapper dat je al je gedachten/ overpeinzingen deelt!. Het is heel goed om je te richten op meerdere dingen! Houd het ook afwisselend! Waarom zou je niet meerdere lijntjes uitzetten?! Je benut je kwaliteiten waar je goed in bent, en word je daar niet heel blij van?:-D
  Neem de stap om jezelf aan te prijzen, want je bent het waard, en je bent zo goed in de dingen die je doet! Ga ervoor en spring in het diepe en durf het vertrouwen te hebben dat je blijft drijven!
  Dikke kus!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dag lieve Dinnie,

   Fijn dat je een berichtje achterlaat! Dankjewel :-) Jij wijze uil ;-)
   Ik ga inderdaad meerdere lijntjes uitzetten. Kleine stapjes en dan zien
   we wel wat echt blijft. Ik heb de tijd, zo denk ik dan ook maar weer :-).
   Nogmaals bedankt voor je mooie woorden! Same back at ya! Zin in ons weekendje.
   Kletsen we dan gezellig verder.

   Veel liefs!

   Verwijderen
 2. Hoi Regina, goedemorgen.
  Wat een gedachten gaan er allemaal rond in je hoofd. Leuk dat je die ook met ons wilt delen.
  Ik moet eerlijk zeggen, dat ik niet zou weten, welk advies ik je kan geven.
  Hoewel, ik kan alleen maar zeggen, ga er voor bidden, dat God in je hart plaatst, welke richting je op zou kunnen gaan wil je werkelijk je moederschap/huisvrouw/echtgenote gaan combineren met werken voor 'een baas' of misschien wel zelf iets starten.
  Kan je verder alleen maar wijsheid wensen zegen en succes.
  Liefs
  Wil

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Goedemorgen Wil,

   Fijn dat je een berichtje achterlaat :-) Haha er gaan inderdaad veel gedachten rond in mijn hoofd. Daarom is het ook zo fijn om die af en toe te delen :-).
   Ik heb er ook al veel voor gebeden, ik denk dat ik gewoon kleine stapjes moet gaan zetten en dan stuurt God wel bij. Als je zo zegt van, moederschap/huisvrouw/echtgenote dan realiseer ik me inderdaad wel weer van: oh, ik heb ook al wel best een drukke job ;-). Dankjewel daarvoor.

   Liefs,
   Regina

   Verwijderen
 3. Ik zou me vooral niet te veel stress op mijn nek halen. Zet een kleine stap en kijk wat dat met je hooggevoeligheid doet.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Lize,

   Jouw woorden hebben me ook weer even aan het nadenken gezet. Ik moet inderdaad ook niet te veel stress op mijn nek halen. Vaak kan ik in mijn enthousiasme daaraan voorbij gaan en dan later er de vruchten van plukken. Ik denk dat ik inderdaad gewoon klein stapjes ga zetten en dan zie ik wel waar het schip strand.

   Thnx voor je comment!

   Lieve groet,
   Regina

   Verwijderen

Ik hoor graag je reactie!