dinsdag 31 mei 2016

Uitslag #bloghop maand MeiDag lieve Lezers,

Bij deze is het dan zover, de uitslag van de #bloghop van de Christelijke Webloggers voor de maand Mei :-) Ik weet nog goed hoe ik zelf in spanning zat, toen ik afgelopen keer voor het eerst meedeed. Fantastisch om mee te maken, mijn vreugdedansje toen ik had gewonnen staat me nog helder voor de geest. Het was voor mij een bevestiging; en het was een hele mooie. Daarna had ik de eer om het stokje over te nemen en mijn thema te bedenken. Lang heb ik er niet over na hoeven denken. Ineens kwam het naar boven: 'Jezus'. Niets meer en niets minder. Want alles draait uiteindelijk om Hem. En ik was en ben heel benieuwd hoe anderen Hem ervaren in de meest breedste zin van het woord. Vandaar dat ik ook geen richting heb gegeven aan de invalshoek waarover het in je relatie met betrekking tot Jezus zou moeten gaan.

In het begin bleef het wat rustig en was ik eerlijk gezegd enigszins onzeker over mijn thema. Wellicht had ik het toch te algemeen gehouden en was het voor jullie bloggers lastig om inspiratie te vergaren. Toch wimpelde ik die gedachten ook weer kordaat van me af; Jezus is toch onze grootste inspiratiebron? Al naar gelang de tijd vorderde kwamen er steeds meer inzendingen binnen druppelen. Waarvoor mijn hartelijke dank. Eén voor één ben ik ze bij langs gegaan in volgorde van binnenkomst.

Te beginnen met Heleen van Groeiblog. Zij had met haar inzending Jezus een beeld geschetst over hoe ze Jezus vroeger ervaren had in haar kinderjaren. Ik vond het best schokkend om te lezen hoe er vroeger in kerken werd omgegaan met alleen al het uitspreken van de naam: 'Jezus.' Mooi om vervolgens te lezen over hoe dat nu voor haar is. Prachtig en opmerkelijk dat God dan zulke mooie knipogen in de bijbel heeft staan voor éénieder van ons. Zo omschreef Heleen dat ook voor haar een mooie plek is daarboven, want, aldus Jezus, anders zou ik het u gezegd hebben. Bedankt voor het delen Heleen.

Daarna kwam Petrina Wols van Schrijfgelukjes met Jezus roep(t). Een indringend getuigenis met de kern, denk ik, verwoord in een prachtig gedicht. Eenvoudig maar zo puur. Mooi hoe ze daarna een kentering laat zien en éénieder oproept om tot Jezus' onvoorwaardelijke liefde te komen. Zo mooi dat Jezus ons dat laat ervaren. Bedankt voor je eerlijke kwetsbaarheid Petrina.

Vervolgens kreeg ik een inzending van Anne van Annderverhaal. In De tuinman van mijn hart verwoord Anne naar mijn inziens op een prachtige beeldende manier waar het evangelie om draait. Onze Tuinman, onze Abba, wordt hier zo mooi weergegeven. Het gedichtje erbij van haar vader, vond ik ontroerend. Mooi dat een vader zo'n kostbaar woord geeft aan zijn dochter. En al het overwoekerend onkruid wat we allen met ons mee dragen in de tuin van ons hart, Hij wil het zo graag weg halen. Die mooie vruchten zullen komen. Dankjewel Anne voor je beeldende, verhelderende inzending.

Daarna een, zoals Chiel Voerman zelf verwoorde, column-achtige inzending. Op zijn weblog Maximalispiraties kwam ik terecht bij Doe mij zo'n Steffen! Ach nee, laat ook maar. In eerste instantie werd mijn aandacht getrokken naar het bijgevoegde filmpje, waarvan het beginshot er niet heel rooskleurig uitzag. Ik was benieuwd hoe Chiel dit ging ombuigen naar Jezus. Toen ik eenmaal het filmpje had bekeken was de link al snel gelegd. Alle aangehaalde onderwerpen in de column kwamen mooi bij elkaar naar een prachtige eindconclusie: 'Ik ga voor Jezus, want Hij kan voorkomen én genezen.' Bedankt Chiel voor jouw blik op dit thema.

Elien van Mrs Thankfull laat in haar blog Wie is Jezus volgens jou? heel mooi zien hoe rijkelijk God ons eigenlijk wil zegenen. Vaak kunnen we ons, denk ik, wel vereenzelvigen met Petrus. Sputterend van ongeloof. Toch is dezelfde Petrus vol overtuiging als hem de vraag wordt gesteld wie Jezus is. Elien geeft hier een mooie prikkeling om volop te getuigen van onze Heer Jezus Christus, die gezeten is op de troon in de Hemelse Gewesten. Dankjewel Elien voor je inzichtelijke woorden.

Dan door naar de inzending van Anton Verweij, van God is in de stilte. Het thema Jezus kwam bij hem tot uiting in het poëtische Spiegelbeeld. Wat een prachtig zielgetuigenis, ik kan hem helemaal volgen. Het omschrijft een innerlijk leven waar nog maar net woorden voor zijn te vinden. Ze raken en doen een poging om onmetelijke diepten naar de oppervlakte te brengen. Alhoewel Anton in zijn gedicht al aangeeft dat dit kennen te hoog gegrepen is; we kunnen er niet bij. Toch dankzij je woorden zien we een wazig spiegelbeeld. Dankjewel Anton voor je betekenisvolle inzending.

Eveline van LookAroundTheCorner kwam daarna met haar blog Stap uit je boot. Een concrete dagelijkse wending voor het stap-uit-je-boot-verhaal. In het leven van alledag kan het maken van een nieuwe blog wel degelijk aanvoelen als lopen op water. Eveline laat hierbij heel mooi zien dat ze hierin wil vertrouwen op haar Maker. Hij roept ons op, om ons zicht op Hem te houden. Dan zullen we niet zinken en je volgers zullen zeker meekomen Eveline :-). Dankjewel voor je blog.

Ook Margé Buitinga deed mee en 'niet eens op de laatste dag', aldus Margé. Op haar weblog Maahtje kwam ik terecht bij haar vertolking van het thema Jezus. Aan de hand van een boek worden we door Margé meegenomen in haar zienswijze hierover. Bepaalde gedeelten roepen kritiek op en andere punten worden juist ervaren als mooi. Opmerkelijk vond ik de zinsnede over het veelbewogen leven van Jezus, in dankbaarheid zal ons dat allen dichterbij Hem brengen. Dankjewel Margé voor je resumé.

Sreglov van Gloria en Kyrie, kwam met zijn zelfbenoemde 'poging' Jezus maakt het verschil in de eredienst. In eerste instantie neemt Sreglov ons mee in wat het Christendom en daarmee Jezus eigenlijk betekenen. Voor mij kreeg Jezus echt weer meer betekenis in het gedicht wat Sreglov had toegevoegd. Een prachtig weerspiegeling van Zijn karakter, ik citeer: 'Hij die bestond in de gestalte van God heeft er zich niet aan vast willen klampen gelijk aan God te zijn.' Wat een nederigheid gaat hieruit van Jezus en wat verschaft Hij ons toch een voorbeeld. Dankjewel Sreglov voor je inzending die voor mij weer een prachtige belichting geeft van Jezus' karakter.

Last but not least, Johanneke Plaggenmarsch van Waardevol en Uniek. Haar bijdrage vertolkt zich in Waardevolle momenten dicht bij Hem. Hoe mooi wordt hier verwoord wat het inhoud om in het dagelijks leven dichtbij Hem te leven. Zo puur en reëel kan Hij er voor ons zijn. Het wordt prachtig verwoord in Johanneke's waardevolle momenten. Dankjewel Johanneke dat je zo'n mooi licht laat schijnen over jouw waardevolle momenten met Hem.

Dat waren ze dan, de inzendingen die ik heb binnengekregen volgens de spelregels van de #bloghop. Bedankt allen voor jullie bijdrage, ook degenen die op een andere manier een duit in het zakje hebben gedaan. De keuze is legio en aan mij de schone taak om een winnaar te kiezen. Poeh, dat is niet eenvoudig. Iedereen heeft op zijn of haar eigen unieke manier een stukje van Jezus laten zien. Zo mooi hoe God Zijn verscheidenheid heeft verdeeld onder alle mensen. Toch is nu de tijd aangebroken om te kiezen, ik moet jullie eerlijk vertellen dat ik niet zo'n goede kiezer ben. Ik val meer onder de categorie: twijfelaars. Zo ook nu; ik zit te twijfelen over een aantal inzendingen. Want, waar baseer je je keuze nu op? Laat ik maar eerlijk zeggen dat ik een intuïtieve keuze heb gemaakt. Uiteindelijk is de winnende blog mij het meest bijgebleven.

Ik zal jullie niet langer in spanning houden, mijn keuze is gevallen op de inzending van Anne van Annderverhaal. Haar inzending De tuinman van mijn hart vond ik boeiend van begin tot eind. Erg mooie beeldende schrijfstijl en zeer begrijpelijk. Eigenlijk een prachtige parabel, net zoals onze Heer Jezus die zo vaak gebruikte. Bij deze, van harte gefeliciteerd Anne. Ik ben benieuwd naar jouw thema voor de maand Juni. Succes!

8 opmerkingen:

 1. Wauw!! Hier ben ik even stil van. Grappig dat je intuïtief tot je keuze kwam. Ik heb het verhaal namelijk ook heel intuïtief geschreven.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi overzicht. Gefeliciteerd winnaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk Anne dat je er zo blij mee bent :-) Grappig om te horen dat je het ook intuïtief hebt geschreven, ik vond het een erg mooi verhaal! Nogmaals gefeliciteerd en succes met het bedenken van een nieuw thema :-).

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk geschreven Regina.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mijn felicitaties voor Anne. Leuke verwoording van alle stukjes voor de bloghop. 't Geeft een leuk overzicht.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dankjewel Yvonne voor je reactie, leuk om te horen :-)

  BeantwoordenVerwijderen

Ik hoor graag je reactie!